Uslovi

Union rent a car predstavlja operativno ime kompanije SHAREBICO D.O.O. d.o.o., sa registrovanim predstavništvom na adresi Veljka Dugoševića 54, Beograd. Dati uslovi, zajedno sa uslovima korišćenja naše web stranice i pravila privatnosti čine naš ugovor sa Vama, za usluge koje nudimo pri organizovanju najma automobila. Ovi uslovi se odnose na sve ugovore o pružanju naših usluga. Union rent a car ne prihvata druge uslove osim ovih koji su ovde navedeni. Union rent a car zadržava pravo promene uslova, zbog čega vam preporučujemo da uvek proverite uslove koji se odnose na Vas. Najam automobila koji odaberete podložan je uslovima dobavljača automobila i zakonima države u kojoj se najam obavlja.

Ovi uslovi se odnose na svaku rezervaciju koju Vi kao zakupac automobila napravite sa nama. Zbog toga je veoma važno da pročitate uslove pre bilo koje rezervacije. Rezervacija se ne može napraviti bez prihvatanja naših uslova. Prilikom potvrde rezervacije vozila preko sajta, Vi se kao zakupac automobila slažete da ste pročitali, razumeli i prihvatili sve naše uslove. Ukoliko imate pitanje koje se odnosi na najam vozila i uslove korišćenja možete nas kontaktirati putem telefona ---.

Prilikom prosleđivanja zahteva za odredjeno vozilo ili klasu vozila, o dostupnosti vozila bićete obavešteni u roku od 48h, osim u slučaju da se zahtev odnosi na raniji period, kada cete biti obavešteni 1 dan ranije. O prihvatanju Vašeg zahteva za rezervaciju bićete obavešteni putem e-maila, u kome čete pronaći i broj potvrde za rezervaciju. Tek nakon potvrde rezervacije bićete upućeni na lokaciju preuzimanja vozila.  

Vaša obaveza je da prilikom preuzimanja vozila u agenciji pokažete broj rezervacije. Union rent a car neće snositi nikakvu odgovornost ukoliko se najam odbije zbog toga što niste dostavili rezervacioni kod u agenciji. 

Union rent a car neće prihvatiti odgovornost za bilo kakve takse i dadžbine koje rezultirale prihvatanjem i potpisivanjem dokumenata od strane agencije. 

Šta je uključeno/isključeno u cenu?
Molimo Vas da pročitate posebne uslove. U zavisnosti od automobila/agencije za koju se odlučite cena može obuhvatati ograničenu ili neograničenu kilometražu. Proverite detalje prilikom rezervacije.

Kasko osiguranje 
Kasko osiguranje pokriva štetu nastalu na vozilu, delovima vozila i dodacima. Kasko osiguranje smanjuje odgovornost lica koje rentira vozilo, osim u slučaju da je šteta na vozilu nastala usled vožnje pod uticajem alkohola, droge ili nemarnosti kao što je iznajmljivanje vozila trećoj strani. 

Prilikom potpisivanja ugovora u agenciji molimo Vas da pažljivo proverite sve detalje osiguranja automobila. Mogu postojati određena ograničenja koja se razlikuju od agencije do agencije. Za sve detalje o ograničenjima obratite se agenciji prilikom preuzimanja vozila. Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osiguranja. U slučaju da vozač ne obezbedi prisustvo policije i policijski zapisnik, pun iznos štete ili krađe će biti naplaćen vozaču, nezavisno od kupljenog osiguranja.

Lokalni depozit
Prilikom preuzimanja vozila u agenciji, u zavisnosti od toga za koju agenciju se odlučite, potrebno je ostaviti depozit u visini vrednosti goriva i štete koja može nastati u toku najma. O visini depozita bićete upoznati prilikom postupka rezervacije. Zavisno od agencije za koju se odlučite depozit se polaže u gotovini ili putem važeće kreditne kartice (predautorizacija), koja mora glasiti na ime glavnog vozača. Povraćaj depozita vrši se po završetku najma, pri povratku vozila, ukoliko je vozilo vraćeno u istom stanju u kom je bilo prilikom preuzimanja. 

Takse preuzimanja/povratka automobila van radnog vremena
U većini slučajeva peuzimanje/povratak vozila van radnog vremena se dodatno naplaćuju, zavisno od pravila agencija. Prilikom postupka rezervacije vozila bićete informisani o visini iznosa takse preuzimanja/povratka vozila van radnog vremena agencije.

Odredbe o starosti vozača
Najniža starosna granica potrebna za preuzimanje vozila je 21 godina/2 godine vozačkog iskustva za sve grupe vozila. Vozač mora posedovati važeću vozačku dozvolu. Ukoliko imate dodatnih pitanja o starosti vozača možete nas kontaktirati.

Dodatni vozač
Vozilom mora upravljati lice koje je u ugovoru upisano kao glavni vozač. Ukoliko želite u ugovoru možete upisati podatke o dodatnom vozaču. U toku postupka rezervacije možete se informisati o tome da li se za datu uslugu plaćaju dodatne takse.

Vreme/cena najma
Vreme/cena najma obračunavaju se na bazi 24 časa. U toku postupka rezervacije vozila, definišete datum i vreme preuzimanja i povratka automobila, na osnovu čega se formira i cena najma. Ukoliko želite da produžite najam, o tome morate blagovremeno obavestiti agenciju, kako bi se napravio novi ugovor o produženju najma. U slučaju da se najam zavrsi ranije, pre datuma potpisanog u ugovoru, Union rent a car Vam ne garantuje povratak novca.

Dodatna oprema (dečje sedište, zimska oprema, GPS i sl.)
Cene dodatne opreme razlikuju se od agencije do agencije, o čemu se možete informisati u toku postupka rezervacije, gde u okviru dodatnih usluga možete odabrati opciju koja Vam odgovara. 

Radijus vožnje 
Prilikom rezervacije vozila neophodno je da nas obavestite ukoliko planirate odlazak u drugu državu. Zavisno od agencije mogu postojati ograničenja, u vidu dodatne dokumentacije ili taksi neophodnih za vožnju u određenim zemljama. 

Promena rezervacije
Ukoliko iz bilo kog razloga želite da promenite detalje rezervacije (vreme preuzimanja ili povratka vozila) to možete besplatno uraditi pre početka Vašeg najma. Ukoliko prilikom promene rezervacije napravite bilo kakvu materijalnu promenu, moraćete platiti dodatak. Ukoliko želite da promenite ime glavnog vozača, ili lokaciju preuzimanja, neophodno je otkazati postojeću i napraviti novu rezervaciju. U tom slučaju kontaktirajte naš rezervacijski sistem. U pojedinim slučajevima možda bude neophodno da mi ili agencija promenimo Vašu rezervaciju (nakon potvrdjivanja). U takvom slučaju bićete blagovremeno obavešteni. U ovim situacijama Union rent a car ne prihvata odgovornost za direktni/indirektni gubitak do koga može doći zbog promene rezervacije.

Vozačka dozvola
Prilikom rentiranja vozila neophodno je posedovanje važeće vozačke dozvole. Vozilom može upravljati samo lice koje je u ugovoru o najmu upisano kao glavni vozač, odnosno lice koje je ugovorom definisano kao dodatni vozač. Sva lica koja voze automobil moraju u svakom trenutku kod sebe imati vozačku dozvolu. Union rent a car neće imati odgovornost ukoliko dođe do neizdavanja vozila od strane agencije, ukoliko je razlog neposedovanje vozačke dozvole ili ograničenja o kojima nas niste blagovremeno obavestili.

Broj putnika u vozilu i tip vozila

Unionrentacar neće imati nikakvu odgovornost u slučaju da je u vozilu prevelik broj putnika ili previše prtljaga. Molimo Vas da prilikom rezervacije na sajtu  www.unionrentacar.com   proverite podatke o maksimalnom broju putnika u vozilu.Union rent a car neće imati nikakvu odgovornost u slučaju da agencija rezervisano vozilo zameni alternativnim vozilom istih karakteristika ili boljim vozilom, po istoj ceni, o čemu se možete informisati u toku postupka rezervacije.

Izdavanje vozila

Agencije zadržavaju pravo da odbiju iznajmljivanje vozila osobi za koju smatraju da nije sposobna voziti automobil ili koja ne ispunjava uslove za vožnju. U ovom slučaju Union rent a car neće imati odgovornost za nastavak vašeg putovanja, ili bilo koji drugi trošak koji bi Vi kao zakupac morali da platite.

Reklamacije

Ukoliko prilikom preuzimanja vozila niste zadovoljni stanjem Vašeg vozila, molimo Vas da o tome odmah obavestite agenciju. 
Union rent a car ne može imati uvid u reklamaciju o stanju vozila ukoliko nije podneta tokom samog najma. Ukoliko niste zadovoljni sa bilo kojim aspektom Vašeg najma, molimo Vas da nas kontaktirate.

Mehaničke poteškoće
U slučaju kvara ili mehaničkih poteškoća, neophodno je da o tome odmah obavestite agenciju, kako bi ste dobili zamensko vozilo ili dozvolu da izvršite popravke. U slučaju nezgode neophodno je da odmah obavestite lokalnu policiju i agenciju, pri čemu je neophodno sačuvati sve kopije dokumenata koje ispunite, koji će Vam biti neophodni prilikom predaje zahteva za povratak osiguranja.

Najam vozila se podvrgava uslovima najma agencije, kao i zakonima države u kojoj je sklopljen ugovor i u kojoj ste vozili automobil. Vi, kao zakupac automobila priznajete uslove Union rent a car-a, kao i uslove agencije.

Uslovi Vašeg ugovora sa Unionrentacar.com
Bez obzira na način rezervacije automobila, veoma je važno da shvatite na kom principu funkcioniše Union rent a car. Kada Vam predstavimo ponudu sa cenom preko telefona ili ukoliko koristite mogućnost online rezervacije, ukoliko Vam odgovaraju svi navedeni uslovi, prihvatićete našu ponudu usmeno putem telefona ili potvrđivanjem rezervacije na portalu. Union rent a car prosleđuje Vašu rezervaciju i podatke agenciji za koju je potvrđena rezervacija, nakon čega se celokupna procedura iznajmljivanja vozila prosledjuje agenciji.

Union rent a car zadržava pravo da u pojedinim slučajevima otkaže rezervaciju a da Vas ne obavesti ili da Vas obavesti u kratkom roku. U datom slučaju Union rent a car će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi Vam obezbedio zamensko vozilo. U vreme visoke potražnje ovo možda ne bude moguće.

Uslovi korišćenja portala Union rent a car
Zabranjeno je koristiti bilo kakav uređaj ili software program koji bi se povezao na ovaj sajt, menjao sadržaj sajta ili bilo kakve podatke uključujući cene. Svaka aktivnost za koju postoji sumnja da može biti štetna za funkcionisanje našeg sajta biće odmah uništena. 

Zaštita podataka
Svi lični podaci i podaci sa kreditne kartice a koji dolaze preko našeg sajta idu kroz sigurni server ciji je osnovni cilj zaštita Vaših podataka. Ime i adresa, podaci o rezervaciji i e-mail adresa se skladište u bazi podataka. Podaci se ne dele, koriste ili prodaju bez dozvole vlasnika.

Dati uslovi podležu zakonima Srbije.


Agencije koje su nam ukazale poverenje.